Ülök a laptopom előtt és azon gondolkodom, hogyan tudnék megosztani
magamról néhány feltétlenül szükséges alapinformációt anélkül, hogy a Kedves
Olvasó rögtön ásítozni kezdjen az unalomtól és tovább haladjon egy „Nna, ez is
egy otthon ülő kismama…” kezdetű gondolattal a fejében. Pedig egyrészt ez az
igazság, másrészt úgy érzem, mégis muszáj ilyen jellegű dolgokat megosztanom
ahhoz, hogy alapjául szolgálhasson a további bejegyzéseknek, és a Kedves Olvasó
lássa, kivel van dolga, miközben remélhetőleg olvassa a receptjeimet,
történeteimet.
Tehát, ami engem illet, egy egygyermekes anyuka vagyok (remélem, ezt
nemsokára átjavíthatom „több gyermekesre” :D), végzettségem szerint humán
erőforrás menedzser és amikor épp nem a GYED-en lévő anyukák táborát
gazdagítom, a munkaerő-kölcsönzés területén tevékenykedem. Egy Pest megyei
közepes méretűnek mondható faluban élek kis családommal, ahol mostanában
kezdjük kitanulni a kertészkedés csínját-bínját, hogy a jövőben a magunknak
megtermelt zöldségekből, gyümölcsökből is kerülhessen étel az asztalra és addig
nem nyugszunk, míg a kertünkből egy buja, termékeny, virágzó paradicsomot nem
varázsolunk. :D Sütni, főzni mindig is
szerettem, bár főleg a sütés áll közel a lelkemhez. Kislány koromban mindig ott
kuktálkodtam nagymamám mellett és gyakoroltuk, hogyan kell simára és levegősre
dagasztani a buktatésztát, és próbálgattam a pudingot is úgy feldíszíteni,
ahogy az újságban láttam. Jelenleg
napjaim szerves részét képezi kicsi lányom nevelése és az, hogy megpróbálok
minden nap friss ételeket előállítani lehetőség szerint költséghatékony módon,
illetve cukrászati téren is próbálgatom szárnyaimat. Mindkét területen eléggé
szeretek kísérletezni, az éppen otthon lévő alapanyagokból összeütni valamit.
Férjem, aki lelkes kóstoló, szokta mondani, hogy azért ha Hanga nagyobb lesz,
kellene főzni létező ételeket is, hogy az óvodában ne üljön majd értetlenül a
paprikás krumpli fölött. Ez persze azért
egy költői túlzás, igenis szoktam főzni borsófőzeléket meg rántott húst is, de
tényleg sokszor van „kísérleti ebéd”. Emellett szeretek természetes
alapanyagokból főzni, az alapokat és porokat nagyon régen száműztem a
konyhámból, még azt a bizonyos ételízesítőt is. Ha csak tehetem, a saját magunk
által termelt fűszereket használom. Legtöbb ételem vagy úgy fél óra alatt
elkészül (rettegj Jamie! :D), vagy amolyan fazékba dobálós, hosszan főzős
fajta, így a főzési idő alatt akármi mással is foglalkozhatunk. Ezen ételek receptjeit szeretném
az érdeklődőkkel megosztani, ötvözve elkészülésük remélhetőleg szórakoztató
történetével, melyeknek általában két írója van: kis családom és a való élet,
színtere pedig leginkább a mi konyha-nappalink.
Mivel férjem és gyermekem fontos szereplője blogom tartalmának, néhány
szót róluk is ejtenem kell. Hanga lányom jelenleg 16 hónapos, gyönyörűen megy,
mit megy, szalad, rohan, olyan mint a forgószél, mindent kirámol, szétszed, „miszlikel”.
Imádja a savanyú uborkát, a nyers kígyóuborkát és paradicsomot, a főzelékből a
borsót pedig csak kézzel, szemenként hajlandó megenni, minden szemet alaposan
megrágva. Tudja, hogy működik a cipzár, a tépőzár és a gyerekzár. Férjem otthon dolgozik, így néha ő is aktív
résztvevője a főzőcskének, viszont így bizony minden délben elkél a meleg étel
az asztalon.
Kedves Olvasó! Bízom benne, hogy ezzel a kis bemutatkozással sikerült
kedvet csinálnom a továbbiakhoz és ugyan úgy fogod élvezni a bejegyzések
olvasását mint én a megírásukat, emellett sikerül hasznos ötleteket is átadnom a
sütés-főzés területén kicsi konyhám világából.
Baráti üdvözlettel
Blaskóné Orsi
Ugyes vagy Orsi
VálaszTörlésKirály!
VálaszTörlésSzuper lett az oldal Orsi!! Gratulálok! Így tovább és várjuk az újabb recepteket!
VálaszTörlésDe jó, nekem nagyon tetszik, hogy ezt kitalaltad. Ügyes vagy. Mèg csak a bemutatkozásod okvastam, de mindenre kiváncsi vagyok, így folytatom is az olvasát.
VálaszTörlésNagyon tetszik!
VálaszTörlésGratulálok a bloghoz, nagyon jók a receptjeid Orsi! Ki fogom próbálni a kenyérsütést.
VálaszTörlés