Ez a családunkban csak „babos izé”-ként emlegetett jószág egy annyira felháborítóan
egyszerű recept, hogy nem is tudom, hogy egy ilyen gasztroblog-szerűségben
illik-e említést tenni róla. Ami miatt mégis úgy döntöttem, hogy megosztom
Veled, Kedves Olvasó, az az, hogy talán Te is jártál már úgy, hogy délben estél
haza valahonnan, a gyermeked és a férjed pedig máris ott sertepertélt körülötted,
hogy mikor lesz ebéd, vagy éppen este, hulla fáradtan kellett meleg vacsorát
prezentálni a családnak széles mosollyal az arcodon. Ez az étel ezekre az
esetekre való. Biztosan nem ezzel találtam fel a spanyolviaszt a gasztronómia
területén és nem ez lesz az az étel, amitől világhírű leszek, azonban nemhogy fél óra, de tíz perc alatt elkészül, finom,
fűszeres és laktató. Azon kívül a bab állítólag egészséges szénhidrát és tele
van rostokkal. Mi mindenesetre imádjuk.
Hozzávalók (Ez egy olyan két-három személyes adag megint. Tudom, hogy a
fene sem látott még olyan receptet, ami három személyre szól, én meg folyton
ilyeneket írok, de én ekkora mennyiségre vagyok beállva, erre áll rá a kezem.
Főzhetnék némelyik ételből többet is, hogy maradjon, de nem tudok :D.)
- egy vörösbab konzerv
- egy kukorica konzerv (lehet két vörösbab konzervből is csinálni, nem muszáj a kukorica)
- egy hagyma
- kb 10-15 cm-es darab száraz füstölt kolbász
- egy pár virsli
- ha valamilyen oknál fogva mégis időmilliárdosok vagyunk, akkor lehet a virsli helyett (vagy akár mellé is) felkockázott csirkemellet beletenni
- bors
- egy teáskanál piros paprika
- két gerezd fokhagyma
- 1-2 ek olaj
Továbbá:
- 1 db serpenyő
- 1 db vágódeszka
- 1 db kés
Elkészítés:
A kolbászt felkarikázzuk és a pici olajon elkezdjük megpirítani. Amíg a
kolbász pirul, felvágjuk apróra a hagymát és felkarikázzuk a virslit. Ha a
kolbász kieresztette a zsírját, rádobjuk a hagymát és tovább pirítjuk. Ha a
hagyma összeesett, mehet rá a virsli és/vagy csirkemell is. Újabb fél perces
pirítás után ráöntjük levével együtt a konzerveket. Fűszerezzük borssal, piros
paprikával, fokhagymával. Sót szándékosan nem írtam, mert a hozzávalók magukban
is tartalmaznak sót, szóval csak kóstolás után sózzunk! Egyet forralunk rajta. KÉSZ!
Ugye, nem túloztam a 10 perccel? :D
Friss péksütivel a legfinomabb, de természetesen szuper egy mezei szelet
kenyérrel is.
Nagyon finom, érdemes kipróbálni :) Nem volt itthon kolbász, így helyette gomba került bele, úgy is nagyon finom lett :)
VálaszTörlés